Fredrik Svanfeldt

Om mig

Jag växte upp i Danderyd, är civilingenjör och arbetar inom telekombranschen. Jag bor sedan många år tillbaka i Sollentuna.

Jag har alltid gillat idrott och tränade och tävlade på en blygsam nivå i pingis när jag var yngre fram till trettioårsåldern. Jag var samtidigt en hygglig motionslöpare och anade att det nog var den idrotten jag hade bäst förutsättningar för. Några år innan jag fyllde fyrtio gick jag med i löparklubben Hässelby SK och jag påbörjade då en elitsatsning inom långdistanslöpning. Jag blev aldrig tillräckligt bra för att komma med i landslaget på maraton, men jag blev ändå långt bättre än vad jag någonsin trodde var möjligt och var elitlöpare i maraton i flera års tid efter att jag hade fyllt fyrtio.
Med mina egna erfarenheter som bas håller jag ibland föredrag om hur man kan förbättra sig som löpare. Mina kunskaper bygger också på att jag var löptränare 2009 till 2018 i Turebergs Friidrottsklubb.

Från 2015 trappade jag ner på löpträningen och springer nu enbart för att må bra. Jag spelar även tennis ett par gånger i veckan i Edsvikens tennisklubb. Givet den tid jag lägger försöker jag nu se hur bra jag kan bli på det.

Jag har alltid tyckt om att skriva och har i många år känt att jag skulle vilja skriva en roman. Jag bestämde mig till slut för att min berättelse skulle handla om något som jag behärskar, nämligen löpning. Det kändes jätteroligt när min debutroman, Dömd att springa,  släpptes 2017. Fortsättningen, Fri att springa, släpptes 2018.