Dömd att Springa

Johan Dahlberg – en ung man med högskoleexamen och fast anställning har blivit dömd till ett flerårigt fängelsestraff. Boken skildrar livet på en sluten anstalt, kontrasten mot de övriga intagna och hur han tar sig upp ur en djup psykisk svacka genom att få möjlighet att löpträna i fängelset.

Träningen blir mer och mer omfattande och vi får ta del av den spännande skildringen av de svårigheter Johan möter när han försöker bevisa att han kan bli riktigt bra på någonting. Parallellt beskrivs varför han blev dömd och hur han utvecklas som människa under sin tid på anstalten.

Förutom att ta del av berättelsen och förstå mer av hur det är att sitta i ett svenskt fängelse, kommer man att lära sig väldigt mycket om långdistanslöpning, bland annat hur motionslöpare kan utvecklas och vad som krävs för att lyckas på elitnivå.

Dömd att springa köper du så här:

Omdömen, Kritik & Läsar-Reaktioner

Marias Bokhylla

Vem skulle kunna tro att en skönlitterär bok om löpning skulle kunna vara gripande? Jag tror att jag är allra mest chockad över hur involverad jag blev i Johans träning och hur det gick för honom för när jag öppnade boken trodde jag inte att det skulle vara något för mig. Det ska bli spännande att se sen om även uppföljaren fungerar på samma sätt. Mer

Villivonkanbooks

Man blir sugen på att själv ge sig ut att springa. En fängslande roman om löpning.

Magnus Nilsson

Bibliotekstjänst

Väldigt välskriven och skildringen av såväl tillvaron i ett fängelse som huvudpersonens utveckling är fascinerande.

Ove Haugen

Göteborgs-Posten

Bladvändare för löpningsfantaster.

Jenniesboklista

Tänkvärd, intressant & inspirerande!

Rune Larsson

Löpare, föreläsare och skribent

Mycket läsvärt för alla som vill utvecklas som löpare. Även en utmärkt beskrivning i konsten att bli en elitlöpare.

Christer Wernhult

Runner's World, maj 2017

Dömd att springa handlar om hur målinriktad träning under ett långt fängelsestraff utvecklar huvudpersonen Johan Dahlberg. Författaren Fredrik Svanfeldt har lyckats väva in en hel del av löpningens träningslära. Genom målande beskrivningar av alla de tuffa träningspass huvudpersonen Johan avverkar på löpband, får man en tydlig bild av att kontinuitet, progressivitet och hängivenhet är nödvändiga ingredienser för att lyckas med sin löpning.

Anders Szalkai

Träningsexpert och tidigare vinnare av Stockholm Marathon

Spännande med en roman med ett stort inslag av löpning. Och även att det handlar om löpbandslöpning, en träningsform jag verkligen uppskattar.

Isabel

Jag lyssnade på din bok för ett par veckor sen och den var så inspirerande och bra att jag nu tagit upp att springa igen. Sprang en del för ett par år sen, men när jag genomfört mitt först och enda Marathon 2014 så slutade jag. Halvvägs in i din bok tog jag med mig kläder och skor och traskade upp till löpbandet på jobbet och tryckte på start. Nu har jag bestämt mig för att ge mig på Helsingborg halvmara den 1 sep 2018. Tack för en fin bok och den glädjen den gav mig.

Micke

Jag har läst, Dömd att springa, och jag tycker den var ruskigt bra!
Både ur ”spänningssynpunkt” (din förmåga med cliffhangers så fått i.a.f. mig att vilja veta mer och läsa vidare) men också beskrivningen över Johans utveckling och alla faser i denna.
Bra skrivet, läser gärna nästa bok också!

Magnus

Har i princip strecklyssnat din bok Dömd att springa. Underbar bok. Är själv löpare och detta är en riktigt bra löpskolbok. Bra människosyn och upplyftande av löpningens goda inverkan på våra psyken och kroppar. Skriv gärna mer.

Verena

Kittlar löparnerven och med spänning följer jag Johans utveckling som människa och löpare. Rekommenderas varmt. Underhållande och inspirerande. Kanske, kanske går mitt promenadsteg över i något löpsteg i sommar.
Tack för en bra bok!

Johan

Vilken fantastisk bok. Mycket bra, minst sagt fängslande ​​​​​​om jag får säga så 🙂

Lisa

Helt fantastisk! Svepte den idag. Superbra text och historia med mycket igenkänning.

Helena

Designation

Ett måste för alla löpintresserade!

Intervjuer & Recesioner