PERSONLIGT

Jag är född 1963 och uppvuxen i Stocksund i Danderyd strax norr om Stockholm. Jag är civilingenjör i teknisk fysik och arbetar  sedan många år inom telekombranschen. Jag bor i Edsviken i Sollentuna sedan 20 år tillbaka och har två killar som är födda 1997 och 2002.

Jag har alltid gillat idrott och tränade och tävlade på en blygsam nivå i pingis under femon års tid. Jag var samtidigt en hygglig motionslöpare och anade att det nog var den idrotten jag hade bäst förutsättningar för.  Vid 37 års ålder fick jag frågan om jag ville gå med i löparklubben Hässelby SK och jag påbörjade då en elitsatsning inom långdistanslöpning. Jag blev inte tillräckligt bra för att komma med i landslaget på maraton, men jag blev ändå långt bättre an vad jag någonsin trodde var möjligt.
  Med mina egna erfarenheter som bas brukar jag hålla föredrag om hur man kan förbättra sig som löpare.
  Från 2015 trappade jag ner en hel del på löpträningen, men var löptränare 2009 till 2018 i Turebergs Friidrottsklubb. Jag spelar även tennis någon gång i veckan. Edsvikens Tennisklubbs grusbanor ligger bara några hundra meter från vårt hus.  Givet den träning jag lägger ner försöker jag se hur bra jag kan bli.

Trots den tekniska inriktningen på mitt yrke har jag alltid tyckt om att skriva och har i många år känt att jag skulle vilja skriva en roman. Efter att ha förkastat flera idéer under årens lopp bestämde jag mig för att min berättelse skulle handla om något som jag behärskar, nämligen löpning.  Det kändes jätteroligt när min debutroman Dömd att springa släpptes den 2 maj 2017 på Bokförlaget SOL. Efter det fick jag blodad tand och kom snabbt igång med fortsättningen, Fri att springa, som släpps i april 2018, också det på Bokförlaget SOL.


Jag körde all snabbhets-träning i garaget på mitt löpband.

Jag har även en avancerad pingisrobot - Butterfly Amicus 3000.

Numera blir det ganska lite pingis, däremot tennis en eller ett par gånger i veckan.